DOBAR NASTUP JUNIORA NA EVROPSKOM KUPU U MAĐARSKOJ

Odličan nastup naših juniora na Evropskom kupu koji se danas i juče održao u mađarskom Paksu. Na korak od medalje bili su Lazar Ćupić i Jovana Nikić kojima su pripala V mjesta.
Lazara je u borbi za finale kategorije do 90 kg, zaustavio reprezentativac BiH Toni Miletić (koji je kasnije osvojio prvo mjesto), da bi zatim u repasžu, poražen od Džamala Petgrave iz Velike Britanije.
Jovana Nikić je u kategoriji preko 78 kg, u borbi za medalju poražena od hrvatice Zrinke Miočić koja je osvojila bronzanu medalju, dok se Jovana morala zadovoljiti V mjestom.
Nakon Evropskog kupa u Pakšu, naši juniori će učestvovati na trening kampu i tako nastaviti kontinuitet priprema, odnosno tempiranje forme za Evropsko juniorsko, prvenstvo koje će se od 15 do 17 septembra održati u Mariboru, Slovenija, kao i za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se od 18 do 22 oktobra održati u Zagrebu, Hrvatska.
Dobar nastup naših juniora, odnosno kvalitet ovog Evropskog kupa potvrđuje i činjenica da je učešće uzelo 388 takmičara iz 33 zemlje.
Kompletni rezultati: http://www.ippon.org/cont_cup_jun_hun2017.php

Juniori Paks 2017

Comments are closed.