JUNIORSKO PRVENSTVO BALKANA – 4 MEDALJE

Prvog dana  takmičenja (subota) na Balakanskom juniorskom šampionatu u Pazardžiku u Bugarskoj, crnogorski reprezentativci osvojili su 2 bronzane medalje. Elma Ličina u kategoriji do 52 stigla je do bronze kao i Tamara Gardašević u kategoriji do 57 kg. V mjesto, prvog dana takmičenja,  je pripalo i Sanji Vučinić u kategoriji do 52 kg. Odlične mečeve pružio je Nikola Stanišić u kategoriji do 73 kg, koji je, iako još uvjek kadet, u prvom kolu savladao Turčina Bilala Džiloglua, kadetskog prvaka Evrope 2015. godine, a koji je iste godine u juniorima na Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju. Ipak na kraju je platio danak neiskustvu i ostao bez medalje.
1
Drugog dana takmičenja (nedelja), naši reprezentativci osvojili su još dvije medalje i to: srebrnu i bronzanu. Srebro je pripalo Jovani Nikić u kategoriji preko 78 kg, dok je bronzu osvojio Novak Ostojić u kategoriji do 100 kg. Sa juče osvojenih dvije bronze (Elma Ličina do 52 kg i Tamara Gardašević do 57 kg).
Crnogorski reprezentativci su završili nastup sa ukupno osvojenih četiri medalje, što je izuzetan uspjeh ako se uzme u obzir da je naša reprezentacija jedna od najmlađih na ovom šampionatu.
2

Comments are closed.