Nastavak kampanje protiv Džudo saveza Crne Gore

Odmah poslije začuđujućeg, pravno i činjnično neutemeljnog saopštenja Ministarstva sporta o odluci da prekine finansiranje Džudo saveza Crne Gore o navodnim nepravilnostima u izvještaju za prvi kvartal tekuće godine, uslijedila je koordinirana akcija nanošenja štete Džudo savezu, ali i državi Crnoj Gori. Otvorena je email adresa i sa nje poslat email svim čelnicima i funkcionerima Evropske judo federacije, sa očiglednom namjerom nanošenja štete, kako u oblasti sporta, tako i ekonomske štete za državu. Naime, Evropski šampionat čija je organizacija povjerena Džudo savezu pored razvoja i promocije sporta, donosi i značajnu direktnu korist avio kompanijama, hotelima, ugostiteljskim objektima i svim uslužnim djelatnostima. Email je poslat sa adrese mne.judo5@gmail.com i njegov sadržaj prenosimo u cjelosti:
“Dragi svi,
Ministarstvo sporta Crne Gore je danas objavilo da Crnogorska judo federacija nije ispunila svoje finansijske obaveze i da se u narednom periodu neće finansirati. Sporazum o finansiranju će biti prekinut. Morate razmisliti o prilici da organizaciju Evropskog prvenstva U23 date nekome drugom. Šaljem vam članke sa dnevnih portala. http://m.portalanalitika.me/clanak/276940/ministarstvo-sporta-crveni-karton-za-dzudo-i-karate-savez https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=222998434891324&id=167661050425063
Srdačan pozdrav”
O sadržaju ovog emaila odmah su nas informisali naši prijatelji iz Evropske judo unije. Ovim putem pozivamo nadležne državne organe da utvrde počinioce ovoga nečuvenog djela i da ih učine poznatim javnosti. Mišljenja smo da je najveća kazna za ovakva djela javno saznanje da je neko spreman da radi protiv interesa svoje države.

Comments are closed.