POČELO SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO U BUDIMPEŠTI

Danas,  28 avgusta,  u Budimpešti, zvanično je počelo svjetsko seniorsko prvenstvo i novi olimpijski ciklus koji završava Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.godine.
Među 739  vrhunskih džudista  iz cijelog svijeta, koji će se u glavnom gradu Mađarske boriti za jednu od medalja,Crnu Goru predestavljaće 4 takmičara i 1 takmičarka. U muškoj konkurenciji za Crnu Goru nastupiće:do 73 kg Nikola Gardašević,do 81 kg Srđan Mrvaljević,do 90 kg Marko Bubanja,do 100 kg Danilo PantićJedina crnogorska predstavnica je Jovana Peković u kategoriji do 70 kg.
  Reprezentacija CG
D.Pantić, J. Peković, TRENER: Georgi Petrov, M.Bubanja, N. Gardašević (nedostaje S. Mrvaljevic koji se pridružio reprezentaciji u Budimpešti)
U srijedu, 30. avgusta, prvi na tatami će Nikola Gardašević, koji za protivnika ima Rebahi Khaila iz Katara.
U četvrtak , 31 avgusta  nastupiće  Srđan Mrvaljević, a voljom žrijeba za protivnika ima italijana Matea Markonćinija.
Za prolazak u drugo kolo, u kategoriji do 90 kg, Marko Bubanja će morati da savlada Brauna Koltona iz Sjedinjenih Američkih Država. Takmičenje u ovoj kategoriji se održava u petak 1.septembra.Istrog dana, na borilište će izaći i Jovana Peković. Njena protivnica je  Arej  Sofina Ajuk Otej iz Kameruna.
Danilo Pantić će se, dan kasnije 2.septembra, u prvom kolu sastati sa predstavnikom Čilea Tomasom Bricenom.
Svjetsko prvenstvo završava u nedjelju 3. septembra  ekipnim takmičenjem, koje će biti po novom olimpijskom formatu.Tako će se reprezentacije boriti samo u mješovitoj konkurenciji, sa po tri ženske kategorije (do 57 kg, do 70 kg, preko 70 kg) i tri muške kategorije (do 73 kg, do 90 kg, preko 90 kg).
Kongres IJF
Pred početak Svjetskog prvenstva u Budimpešti održani su kongresi Svjertske džudo federacije (IJF)i Evropske džudo federacije (EJU). Na Kongresu Svjetske Džudo federacije, predsjedniku Marijusu Vizeru dat je novi četvorogodišnji mandat.G-din Vizer je prezentovao ugovor sa medijskom kućom CNN, koja će ubuduće, počevši sa Svjetskim prvenstvom u Budimpešti, detaljno i opsežno pratiti džudo dešavanja.
Osim praćenja na digitalnim kanalima CNN-a, glavni džudo događanji će se pratiti kroz 30-minutne emisije. Kako je i CNN istakao u opširnoj najavi događanja u glavnom gradu Mađarske, džudom se bavi više od 28 miliona ljudi u 200 država svijeta, a 800 vrhunskih judoka će se od 28. avgusta  do 3. septembra  boriti za svjetska odličja.Prezentacija Evropskog prvenstva U23 2017Na Kongresu Evropske džudo federacije naša delgacija je uspješno prezentovala projekat – Evropsko prvenstvo za mlađe seniore,  koje će se održati u novembru u Podgorici.

 

EJU-Ordinary-Congress-Budapest-2017-08-26-Carlos-Ferreira-277826Na kongresima Svjetske i Evropske džudo federacije učestvovao je predsjednik Balkanske džudo federacije i predsjednik Džudo saveza Crne Gore – Dragomir Bečanović.
Direktan prenos prvenstva u Budimpešti možete pratiti putem sledećeg linka: http://judolive01.lb.judobase.org/live/index.php

 

Comments are closed.