Podrška Evropske džudo federacije Džudo savezu Crne Gore

Anonimni email koji su, nadamo se ne zadugo nepoznati autori, uputili na adrese svih zvaničnika Evropske džudo unije dobio je svoj epilog u odgovoru koji je potpredsjednik EJU, gospodin Mihal Vahun uputio DžSCG i svim čelnicima EJU.
Gospodin Vahun je iznio jasan i precizan stav EJU:
„Mi u potpunosti vjerujemo da Džudo savez Crne Gore i Organizacioni odbor kontrolišu pripreme za Evropsko prvenstvo U23 čvrsto uz podršku Vlade i istaknutih predstavnika političkog i sportskog života Crne Gore.
U slučaju da trebate bilo kakvu podršku u ovom neželjenom incidentu ne ustručavajte se da nas kontaktirate.
 S poštovanjem,
Michal Vachun„
DžSCG je pažljivo i odgovorno gradio dugogodišnju saradnju sa EJU koja je krunisana Evropskim kadetskim šampionatom održanim u Baru 2012. godine, koje je organizovano po najvišim evropskim standardima i ušlo u anale EJU kao najmasovniji šampionat u istoriji. Uspješna organizacija tog događaja je Crnoj Gori omogućila i kandidaturu i dobijanje organizacije Evropskog šampionata za mlađe seniore u novembru ove godine u Podgorici.
Ovakvi sportski događaji donose ne samo sportske, već i društvene i ekonomske benefite za državu organizatora i zbog toga imaju neupitan javni interes.
Zbog toga će DžSCG nastaviti da posvećeno i odgovorno doprinosi razvoju sporta u Crnoj Gori i poslije uspješne organizacije ovog šampionata preduzeti sve korake za dobijanje organizacije svjetskog šampionata u Crnoj Gori o čemu smo već ostvarili brojne razgovore sa našim uvaženim kolegama iz Svjetske džudo federacije.
Smatramo da su odgovoran rad i rezultati, ne samo DžSCG, već i svih posvećenih sportista i sportskih poslenika u crnogorskom džudou, koje naši međunarodni partneri prepoznaju i visoko uvažavaju, najbolji odgovor na sve pokušaje opstrukcije sa kojima se susrećemo.

Comments are closed.