PRES KONFERENCIJA POVODOM BALKANSKOG SENIORSKOG ŠAMPIONATA – HERCEG NOVI 2016

konferencija za novinare HN

Danas je u prostorijama SO Herceg Novi, sa početkom u 11:00 časova, održana pres konferencija. Pres konferenciju su organizovali SO Herceg Novi i Džudo savez Crne Gore, a povod konferencije je održavanje Balkanskog seniorskog šampionata u SC Igalo narednog vikenda.

Presu su prisustvovali:
Dragomir Bečanović – predsjednik Balkanske džudo asocijacije i predsjednik Džudo saveza Crne Gore,
Sadik Šabanović – predsjednik Organizacionog odbora Balkanskog prvenstva i član UO DžSCG,
Vladimir Dželetović -sekretar za društvene djelatnosti i sport opštine Herceg Novi.
Danilo Pantić– reprezentativac Crne Gore i aktuelni juniorski šampion Evrope.

Sadik Šabanović:
Izvršene su sve pripreme, uključen je veliki broj ljudi u samu organizaciju tako da računam da će od sjutra, kada takmičari dolaze, do ponedeljka sve proteći u najboljem redu. Očekujem i dobre rezultate naše reprezentacije, kako u svih sedam kategorija pojedinačnog sastava, tako i u ekipnom dijelu takmičenja koje je planirano za nedelju. Izuzetnu zahvalnost dugujemo opstini Herceg Novi koja je na najbolji način podržala ovu manifestaciju.

Vladimir Dželetović:
U riznici sportova Herceg-Novog borilački sportovi su uvijek imali značajno mjesto i budili interesovanje, što potvrđujemo i podrškom predstojećem Balkanskom prvenstvu u džudou. Veliki broj djece i mladih Novljana se bavi različitim borilačkim sportovima i zahvaljujem što je baš naš grad odabran za domaćina šampionata. Siguran sam da će se naši reprezentativci i predstavnici drugih balkanskih zemalja pokazati u pravom svijetlu i ljubiteljima ovog sporta priuštiti mnogo zanimljivih mečeva. Kao i do sada trudićemo se da budemo dobri domaćini i želim da svim sportistima poželim uspješno takmičenje, korektno nadmetanja i ugodan boravak u našem gradu”

Dragomir Bečanović:
Herceg-Novi će na ovom takmičenju seniora, prvom posle Olimpijade u Riju, imati mogućnost da vidi susrete sportista koji su potencijalni učesnici sledećih Igara, u Tokiju. Crna Gora će imati jednu od najmlađih ekipa na prvenstvu koji su i perjanice crnogorskog džudo sporta u budućnosti i od kojih se mnogo očekuje. Takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji će se održati u subotu (03.09.2016) – eliminacione borbe od 10 sati, a finalni blok , nakon svečanog otvaranja od 17 sati. Eliminacione borbe u ekipnoj konkurenciji planirane su u nedelju(04.09.2016) od 10 sati, dok će finalni blok početi u 15 satu uz direktan prenos na Televiziji Crne Gore.

Danilo Pantić:
Očekujem dobar odziv takmičara iz svih zemalja i jaku konkurenciju. Ja i moji drugovi smo puno trenirali imali smo skoro cijelo ljeto po tri treninga dnevno tako da očekujem dobre rezultate.

Comments are closed.