VII MJESTO ZA DJEVOJKE U EKIPNOJ KONKURENCIJI NA EVROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU U MALAGI

U prvom kolu crnogorke su bile bolje od reprezentativki Slovenije i ostvarile pobjedu od 3:2. Pobjede su ostvarili Mirjana Milić (-63 kg), Jovana Peković (-70 kg) i Jovana Nikić (+70 kg)

U drugom kolu, istim rezultatom su poražene od italijanki, da bi u repasažu takođe 3:2 poražene od reprezentacije Velike Britanije. U ovom meču Ivana Šunjević (-63 kg) je bukvalno u zadnjoj sekundi borbe, izgubila od Lubijane Piovesane , iako je do tada imala prednost od jedne kazne. Na kraju se taj meč pokazao jako bitnim jer je bukvalno i odlučio konačan ishod meča.

Za našu reprezentaciju su nastupale: Ivana Nikolić (-52 kg), Mirjana Milić (-57 kg), Ivana Šunjević (-63 kg), Jovana Peković (-70 kg) i Jovana Nikić (+70 kg).

1 2

Poraz  naših juniora u prvom kolu protiv reprezntaije Italije 3:2, nakon što su naši momci ipustili sigurne pobjede, prvo Sinanović (-73 kg)  koji je imao prednost sve do 3-4 sekunde prije kraja  a zatim i Ćupić u kategoriji -90 kg, koji je takođe imao prednost do 7 sekundi prije kraja, da bi  izgubio “već dobijeni” meč. Poraz je doživio i Jusuf Nurković u kategoriji do 66 kg, dok su Arso Milić (do 81 kg) i Marko Bubanja , (koga je nacionalni trener pomjerio u kategoriju +90 kg) ostvarili pobjede.

U ekipnom dijelu takmičenja u muškoj konkurenciji nastuplio je 18 ekipa, dok je u ženskoj konkurenciji nastupilo 16 ekipa.

U konkurenciji đevojaka prvo mjesto osvojila je Njemačka, koja je u finalu savladala Rusiju, dok su treća mjesta osvojili Hrvatska i Francuska.

U muškoj konkurenciji prvi su bili reprezentativci Gruzije, drugi Azerbejdžan, a treći takmčari Rusije i Italije.

Kompletni rezultati – ekipno:

http://www.ippon.org/eju_jun_teams2016.php

Comments are closed.