ZAVRŠEN GRAND PRIX – ZAGREB 2016

Ni trećeg, završnog dana Grand Prix- a u Zagrebu, naši takmičari nijesu uspjeli da  stignu do jedne od medalja, ali su pokazali da imaju kvalitet da se nose sa najboljim borcima planete.

Danilo Pantić je, na startu kategorije do 100 kg,  iponom savladao španca Serđa Trila Valeiru. U drugom meču, sa reprezentativcem Austrije Kristofom Kronbergerom, Pantić je nakon vođstva, iz svoje akcije nesmotreno pao na yuko, koje je Kronberger sačuvao do kraja meča i plasirao se u treće kolo. Prvo mjesto u kategoriji do 100 kg osvojio je Adlin Bisultanov (Rusija) nakon pobjede nad holanđaninom Mihaelom Korelom.

Marko Bubanja je, u kategoriji do 90 kg, poražen na kaznu više, u meču sa odličnim poljakom Piotrom Kučerom, osvajačem bronzane medalje sa poslednjeg seniorskog prvenstva Evrope, koji je kasnije stigao do bronze i na ovom Grand Prix-u. Prvo mjesto  u ovoj kategoriji pripalo je rusu Aleksandru Grigorevu koji je u finalu bio bolji od izraelca Li Kočmana.

zagreb_medal_table

Na  Grad Prix-u u Zagrebu najuspješniji su bili takmičari Rusije sa osvojenih tri zlatne, tri srebrne i pet bronzanih odličja.

Comments are closed.